Vayndog

    Home / Vayndog / Vayndog

Vayndog

0

Ik denk dat het ergens in 2015 of begin 2016 was dat jeugdvriend Richard Veen een clipje plaatste met een expositie van door hem gemaakte schilderijen van musici begeleid door een compositie van eigen hand. Alle instrumenten waren door hem bespeeld en zelfs de vocalen had hij voor zijn rekening genomen.

Ik ben vervolgens zo brutaal geweest om het liedje te downloaden en, voorzien van basgitaar, naar Richard terug te sturen. En zowaar, hij vond het leuk. Later heeft Richard Bob Philipse gevraagd de ritmebox te vervangen door echte drums en een vruchtbare samenwerking kwam op gang. Inmiddels heeft Richard een album bij elkaar geschreven en hebben Bob en ik respectievelijk de drum en baspartijen ingespeeld. Hier en daar heb ik nog wat percussie toegevoegd en zelfs een nummer van marimba mogen voorzien. Medio 2017 zijn Richard en ik de bescheiden studio van de MDT-school in Veendam ingetrokken om het album te mixen. Dat gaat met een gemiddelde snelheid van 1 liedje per dag maar het einde is inmiddels in zicht. 2018 zal het album onder de artiestennaam Vayndog uitkomen. Stay tuned!

Steun het project en like de Vayndog pagina!

https://www.facebook.com/vayndog/